torsdag 7 april 2016

Kommunstyrelsen budget och fossilfri bokbuss

Vi har debatterat om förvaltningsenhets ombyggnad/nybyggnad.
Valiansen går in för ett dyrare förslag (och vann med siffrona 8-7), tyvärr bli detta en merkostnad på över 6 miljoner. Det är pengar vi inte har, visst vi får en uteservering (men den använder vi ca 2-3 månader av 12 månader). Det ska nu upp till kommunfullmäktige (KF), där kommer det bli en ordentlig debatt!

Vi försöker att få till 6.7 miljoner extra till omsorgsnämnden (ON) och 4 extra miljoner till utbildningsnämnden (UN). Sen försökte vi även tillsammans med S att få loss 4.5 miljoner extra till ON och 2.4 miljoner mer till UN. Så totalt 11.2 miljoner till ON och 6.4 miljoner till UN.

Vi fortsätter att driva att nämnderna ska få tillgång till pengarna och inte sållas bort på vägen, kampen kommer även här att gå vidare i KF.

Vi fick igenom en återremiss på bokbussen (som var tänkt att vara en dieselbuss för att det ska kolla upp om det går att köpa en fossilfritt alternativ.

Avslutningsvis så har kommunstyrelsen äntligen beslutat att vi nu ska tillsätta en miljöstrateg i Ljusdal som strategisk ska jobba med ex. miljömål, klimatmål och ekologisk hållbarhet.

/Kristoffer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar