söndag 13 mars 2016

Distriktets årsstämma

Ja det låter inte så värst spännande med årsstämmor, men det är helgen har varit otroligt trevlig med massor av inspiration och nya tankar och idéer! Så nu ska jag förmedla lite om vad helgen erbjöd. 

Vi i Ljusdal var värdar för årets stämma, ett 40-tal miljöpartister från Gävleborg samlades under två dagar på Solhuset. Efter att vi samlats och László hälsat alla välkomna så föredrog Pella Thiel från omställningsrörelsen en inspirerande föreläsning om möjligheter men även om den dystopi som kan finnas i framtiden om vi inte fortsätter jobba hårt i det viktiga miljöarbetet.  

Efter Pella så körde årsstämman igång, de vanliga delarna med godkännande av verksamhetsberättelse, resultat räkning och ansvarsfrihet till styrelsen klubbades igenom.
När det skulle väljas till sammankallande fick vi ett val där valberedningens förslag gick vinnande ur striden, strax efter det valdes en ny styrelse (där gick Kristoffer Hansson in som ordinarie ledamot).

Nya styrelsen är de två sammankallande Johan Toll -Bollnäs och Ylva Bandmann - Gävle. 
Ordinarie ledamöter: Bengt Samuelsson - Söderhamn, Eva Ahari - Sandviken, Kåge Wallner - Hudiksvall, Mira Rutanen - Ockelbo och Kristoffer Hansson - Ljusdal.
Ersättare: Linnea Gåsberg - Gävle (nyval) Lisbeth Embretzén - Söderhamn, Pao Bota - Gävle (nyval) och Britt­Marie Rosenqvist - Bollnäs (nyval).

Efter mötet pratade Bodil Valero (Ledamot av Europaparlamentet) om delar av hennes viktiga arbete i parlamentet. Under söndagen så började Anders Schröder (Gävleborgs riksdagsledamot) med att prata om hur det är att sitta i regering, med de svårigheter som kan uppstå. Vidare så diskuterades distriktets målbild för 2018, vilken ska vara grunden för distriktets valarbete.

Den viktiga diskussionen runt hur vi ställer oss till storregionaliseringen drog ut på tiden, här diskuterades den nya kartan som nyligen släpptes men även problemen och fördelarna som kan uppstå i och med en storregionalisering - "Svealand".

Sista passet för helgen var ett ekonomiskt rådslag där Minna Gillberg på ett fantastiskt sätt redogjorde för hur hela världen sakta har börjat ställa om till en cirkulär ekonomi. Ett uppvaknande som i stort sätt de flesta länderna har gjort men inte Sverige som idag ligger flera steg efter, här måste vi politiker ta på oss att driva på denna viktiga fråga! (mer info om detta hittar ni på Linnéa Engströms sida om grön ekonomi)

//Kristoffer H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar