torsdag 26 juni 2014

Äntligen lite äkta demokrati!

Jag sitter och läser på helahelsingland.se och förundras…
 Yvonne Oscarsson påtalar flera gånger att det är viktigt att ta till sig av kritiken, men vill samtidigt inte säga att festen var ett dåligt beslut från början. Och vore det inte för opinionen hade festen förmodligen blivit av som planerat.
– Jag tror det, eftersom politiken var så enig.”

 Men frågan är här om politikerna inte är i kontakt med de invånare som de nu ska representera, för skulle de vara det så borde de insett att detta var ett dåligt beslut. Men nu är det endast ett kappan efter vinden beslut.

 Yvonne fortsätter med att visa på vad många politiker borde ta till sig, men sällan någon gör.
 ”vi borde ha tänkt till lite mer, dels planerat den tidigare och gjort på ett annat sätt. Nu gjorde vi inte det och var tvungna att ta in hjälp utifrån”

 Fast det istället för att förhasta sig, går det att tänka till före och lyssna på Miljöpartiet som med tydlighet argumenterade för att detta var en dålig idé. Oppositionsrådet Lars Molin (som också ville festa), väljer här att lägga fokus på saker som inte har med hans beslut att göra

 ”Bromspaketet och problemen med det här firandet är helt onödigt. Det här är konsekvensen av att S har misskött kommunens ekonomi sedan 2011”

 Jag är glad över att kritiken och demokratin har segrat över dåligt fattade beslut, vilket ger mig hopp inför hösten och att insikten om att människorna har makt över politiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar